Kemal Kılıçdaroğlu Chp Genel Başkanı Olacak

Not: Bu yazıyı yazanın Chp ve Kemal Kılıçdaroğlu ile hiçbir alakası yoktur.

Buraya yazıyorum! Kemal Kılıçdaroğlu Chp'nin başına geçecek. Peki bu kanıya nereden vardım?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Chp'nin başına geçeceğini artık bir çocuk bile anlayacak duruma geldi. Gerek Dengir Mir Mehmet Fırat, gerekse Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yaptığı düelloları kazanan ve bu sayede Chp içinde daha da sivrilip güç kazanan Kılıçdaroğlu, benim gözümde Chp'nin Baykal'dan sonraki tek varisi konumunda.

Peki bu iş nasıl olur?
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Chp'nin başına geçmesi için iki seçenek var.

Bunlardan birincisi Deniz Baykal'ın egoistlikten vazgeçip, Chp kurultayında Kılıçdaroğlu'nu destekleyerek kendi eliyle genel başkanlığı seve seve verip kenara çekilmesi; ikincisi ise Chp'nin yerel seçimlerde oy alamayıp, Chp taraftarlarının Baykal'a baskı yaparak Baykal'ın genel başkanlıktan bu baskı yüzünden vazgeçmesidir.

Tabi bu duruma Baykal'ın karakteristik özelliklerini göz önüne alarak bakarsak ikinci ihtimal, olabilirliği daha yüksek bir teori.

Sonuç olarak Kemal Kılıçdaroğlu Chp'nin başına öyle ya da böyle geçecek. Zaten ondan daha iyi bir alternatif de yok. Kemal Kılıçdaroğlu Chp'nin başına geçtiğinde Chp'nin oyları 2007 seçimlerine oranla yükselecek.