Pitbull Resimleri - Pitbulların Özellikleri

Pitbul köpekleri, terrier ve buldog cinsi köpeklerin çiftleştirilmesinden oluşmuş melez bir cinstir. Bu savaşçı köpek 19. yüzyılda İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde Bulldog ile çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. ABD'ye getirilen bu cins burada onun ağırlığını arttıran ve başının daha güçlü hale gelmesini sağlayan Amerikalı yetiştiriciler tarafından mükemmelleştirilmiş ve şu anki durumunu almıştır.


Erkekler 44-50 cm, dişiler ise 40-45 cm yüksekliktedir. Ağırlıkları 14-25 kg kadardır. Güçlü, kaslı bir gövdesi vardır; aynı zamanda çok çeviktir. Kısa kuyrukludur; yatay duruşlu kalın, kısa, parlak tüyleri vardır. Her renk olabilir. Ancak erkeklerin %80'i beyazdır. Amerikan Köpek Kulübü tarafından American Staffordshire, İngiliz Köpek Kulübü tarafından ise Amerikan Pitbull Terrier olarak iki grupta sınıflandırılmışlardır.

Pitbulların Özellikleri
Dövüş köpeği olarak üretilmiştir,saatlerce dövüşebilecek tek köpek ırkıdır.Ancak günümüzde köpek dövüşleri yasal olmadığı için;İnsana eşlik eden köpek olarak değerlidir.İnanılmaz enerjik,insanlara karşı sevecen;özellikle çocuklarla karşı iyi huylu,ev yaşamına uygun tam bir aile köpeğidir.İsanlara karşı şüpheci olmayıp,sıcak kanlı oldukları için bekçi köpeği olarak tercih edilmezler.

Pitbulların büyüklük standartları.

Kafa: Orta uzunlukta. Biçim bakımından üst üste konumlanmış iki tuğla gibi. Kulak arası en geniş bölgesi olmak üzere kafatası düzdür. Yanaklar belirgin ve kırışıksızdır.vucutuna gore cok buyuktur


Burun Kısmı: Kare, geniş ve derin. Belirgin çeneler güçlüdür. Üst dişler alt dişlerin hemen önünde sıkıca kapanır.

Kulaklar: İsteğe bağlı olarak kesilebilir. Kafanın tam üstünde yerleşmiştir ve kırışıklık taşımaz.

Gözler: Yuvarlak, birbirinden uzak konumlanmıştır. Koyu renkler kabul edilir.

Burun: Delikler geniştir. Her renk kabul edilir.

Boyun: Adaleli, hafifçe kavislidir. Omuzlardan hiç bir kırışıklık taşımadan kafaya doğru zarifçe incelir.

Omuzlar: Güçlü ve adalelidir.

Sırt: Güçlü ve kısa. Kuyruğa doğru hafif bir eğim vardır. Karın içe çekiktir.

Göğüs: Derin; fakat fazla geniş değildir.

Kuyruk: Vücuda göre kısa, aşağıdan konumlu, uca doğru zarifçe incelir. Asla kıvrık ya da sırtta halka şeklinde veya kesik değildir.

Bacaklar: Ön bacaklar düz, kalın ve yuvarlak kemiklidir. Bilekler diktir. Arka bacaklar adaleli, topuklar yere dik ve ne içe ne de dışa dönük olmamalıdır. Ayaklar orta büyüklükte, kavisli ve sağlamdır. Yürüyüş yuvarlanma hissi vermeksizin esnek olmalıdır.

Tüyler: Kısa, yatık ve dokunulduğunda serttir.

Renk: Her renk ve desen kabul edilir.

Ağırlık: Önemli değildir. Dişilerde 13,5-22 kg, erkeklerde 16-27 kg tercih edilen ağırlıktır.


Pitbull Resimleri

pitbull resimleri
pitbull

pitbullar

pitbull

pitbull

pitbull

pitbull cinsi köpek

pitbullar

pitbull resim

pitbull

pitbull

pitbull

pitbull